DELA
Foto: Sebastian Backman/SPT

Engman ute ur kvällens trupp

FOTBOLL. Åländska Adelina Engman kommer inte att finnas med på planen i kväll när Finland möter Danmark i den andra omgången av EM-gruppspelet.

Det var i förra matchen, mot Spanien, som högeryttern byttes ut i halvtid efter känningar i baklåret. Landslaget meddelar att Engman har gjort en magnetröntgen där det inte upptäckts någon bristning men förbundskapten Anna Signeul säger till Yle att man inte kommer ta några chanser och därför är ålänningen inte med i kvällens trupp.

Det är inte bara Engman som saknas. Även högerbacken Tuija Hyyrynen uteblir från matchen efter att ha testat positivt för corona i dagarna. Ännu har inte någon annan spelare visat symtom.

Både Finland och Danmark kommer till kvällens match med två förluster i bagaget. Finland förlorade fredagens premiärmatch mot Spanien med 4-1 medan Danmark besegrades av Tyskland, 4-0.

Kvällens match har avspark klockan 19.00 och sänds med svensk kommentator via Yle.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp