Grandell tvåa i Gotland Grand National

MOTORSPORT. I sitt fjärde försök har Kim Grandell lyckats nå pallen i Gotland Grand National (GGN).
Det bland 463 förare i klassen motion 15–29 år.
– Det är verkligen jättestort, säger silvermedaljören.

För två år sedan var Grandell 216:e. I fjol låg han trea efter halva distansen men slutade till sist sexa, efter att bland annat ha tvingats byta tändstift mitt under loppet.
– Inför tävlingen hade jag som mål att sluta bland de tio främsta. Med tanke på det är en sjätteplats jättebra, men nu harmar det ju ändå lite måste jag säga, sade Grandell då.
Nu har han äntligen fått äntra pallen, som tvåa i årets upplaga.
Grandell lyckades köra fem varv på tiden 3.06,51 timmar. Vann klassen gjorde svenske Joakim Ehnberg från Njurunda MK med sex varv på 3.37,43 timmar.
– Jag är så himla nöjd, säger Grandell och förklarar:
– Jag kom iväg riktigt bra i starten och ledde till och med en bit in på första varvet. Men så på andra varvet fick jag problem med glasögonen och valde sedan att ta av dem. Efter det såg jag knappt någonting och när jag körde i mål trodde jag först att jag hade kört bort mig igen – precis som i fjol.
Gotland Grand National är en av världens största årligen återkommande endurotävlingar. Enligt SVT deltog över 3 000 förare från 19 länder i årets upplaga.
Förutom Kim Grandell deltog ytterligare sex ålänningar.

Läs hela artikeln i tisdagens Nya Åland.