DELA
Foto: PRIVATENDUROKÄMPAR Isac Ekstrand och Tobias Karlsson slet i de småländska skogarna utanför Eksjö.

Ålänningar deltog i enduroklassiker

ENDURO. Flera ålänningar deltog i det 30:e Ränneslättsloppet som avgjordes i småländska Eksjö den gångna helgen.

I veteranklassen noterades Joakim Torsson för en fin åttondeplats bland 37 startande, trots att han tvingades till ett tändstiftsbyte under loppet.

I 85cc-klassen blev Tobias Karlsson 15:e bästa förare av 34 startande, efter en vurpa på första varvet. Ränneslättsloppet var Karlssons första endurolopp i karriären. ÅMK-klubbkompisen Isac Ekstrand tävlade i 125cc-klassen i konkurrens med 41 andra förare i det timslånga loppet, och noterades för en 24:e plats som nykomling i klassen.

Under söndagen ställde sig bröderna William och Edward Johansson på startlinjen tillsammans med Björn Ekstrand och 220 andra förare i klass 6 (motion 30-39 år). Bäst gick det för Edward som blev 136:a, bara 29 sekunder ifrån att hinna ut på ett fjärde varv. Ekstrand slutade 166:a efter stora problem med bakbromsen, och på placeringen bakom kom William i mål efter en smärtsam vurpa på det tredje varvet.

GGN nästa

I klass 5 (motion 15-29 år) hann Kim Grandell med fem varv runt banan på en total åktid om tre timmar och drygt sju minuter, vilket räckte till en 13:e plats av de 202 förare som tog sig i mål.

Nästa stora utmaning väntar i slutet av oktober för de åländska förarna. Då avgörs Gotland Grand National, en av världens största endurotävlingar.