DELA
Foto: Jonas Edsvik

Islandshästar intar Islandia

HÄSTSPORT. Vad har påsk och islandshästar gemensamt?
Än så länge ingenting, men det ska det nu bli ändring på.
– Det finns ett behov av aktiviteter på påsken och förhoppningsvis kan detta bli ett årligen återkommande evenemang, säger Àlenskurs Liz Mattsson.

Under påskhelgen intar islandshästarna Islandia. Lördagen den 15 april arrangeras en tävling i istölt på Åland och när anmälningstiden nu gått ut står det klart att 28 ekipage – varav 16 åländska – är anmälda.
– Det är ungefär så många ekipage vi behöver för att kunna anordna den här tävlingen, säger Liz Mattsson, styrelsemedlem i Àlenskurs islandshästförening.
Enligt Liz Mattsson har Àlenskur länge drömt om istölt på Åland och nu blir drömmen alltså till verklighet.
– Att detta möjliggörs nu är tack vare framför allt tre saker: Vi har fått ett litet evenemangsbidrag från landskapet, vi får nyttja Islandia och vi har lyckats få tag i en projektgrupp, säger Liz Mattsson.

Projektgrupp

Fyra skolelever från Högskolan på Åland ingår i projektgruppen och för dem fungerar arrangemanget som slutarbete i kursen projektledning. Kvartetten består av Jenny Karlsson, Maria Granholm, Josefine de Mander och Malin Mårtensson.
– Projektgruppen har verkligen lagt en bra grund för framtiden. Förhoppningen är ju att kunna göra detta till ett årligen återkommande event, säger Liz Mattsson.

Läs hela artikeln i torsdagens Nya Åland.