DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>I VÄNTANS TIDER Petteri Forsell säger till Nyan att han snart gör klart med en ny klubb, och att den klubben inte är IFK.

”Intressant med KPV – men det är för tidigt”

FOTBOLL. Petteri Forsell går klubblös.

Men någon fortsättning i IFK Mariehamn är inte aktuell.

– Nej, jag har redan sagt till dem att jag vill vidare i karriären, säger landslagsmittfältaren till Nyan.
Redan i oktober gjorde Petteri Forsell klart för IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson att han inte ville förlänga sitt kontrakt med Grönvitt.

Sedan dess har han gått klubblös och tränat på egen hand. Någon nytt lag har mittfältsstjärnan ännu inte hittat, men när Nyan ringer upp Forsell säger han att ”det nog blir klart med ny klubb inom några dagar”. Vilken det gäller eller vilken liga han kommer att hamna i är dock Forsell förtegen om.

Men någon fortsättning i IFK är han inte intresserad av.

– Jag hade en bra diskussion med Peter Mattsson redan i höstas. Jag tror att han hade ett kontrakt åt mig på papper, men han antog också att jag ville gå vidare i karriären och så är det. Man vill prova något annat än IFK, säger Petteri Forsell som vidhåller sin inställning även nu när han står utan arbetsgivare i februari.

– Jag tror inte att det blir något med IFK. Vi har inte haft någon diskussion heller.

I stället har han under vintern mestadels tränat med sin barndomsklubb KPV hemma i Karleby. Division I-nykomlingen storsatsar med företagaren Matti Laitinen som huvudsponsor. Ambitionen är att nå ligaspel på sikt, efter flera decenniers uppehåll för den gamla mästarklubben från 1969.

Läs mer i torsdagens Nyan

Oskar Magnusson