DELA

Inget motstånd från politikerhåll

Roger Höglund, kommunstyrelsens ordförande i Finström, är inte emot en proffsboxningsgala i Ålands idrottscenter i Godby. Men han ser gärna att frågan först diskuteras på politisk nivå inom kommunen.
Idrottsminister Britt Lundberg är av samma åsikt.
I Mariehamn stad finns det ett förbud mot att arrangera proffsboxningsmatcher i kommunens idrottshallar. I Finström däremot finns ingen liknande bestämmelse.
I Ålands idrottscenter, hallen där en eventuell proffsboxningsgala ska arrangeras, är det kommunen som äger byggnaden och aktiebolaget Ålands idrottscenter som sköter driften.
– Eftersom jag sitter både i kommunstyrelsen och i styrelsen för hallen tycker jag att om frågan dyker upp så skulle det vara god ton att kommunen och aktiebolaget diskuterar vad som bör göras och att frågan bollas med fritidsnämnden, säger Roger Höglund (C), kommunstyrelsens ordförande i Finström.
Men än så länge har Höglund inte fått någon förfrågan. Någon uttalad linje finns därför inte hur kommunen ställer sig till ett sådant evenemang, men personligen ser han det inte som en omöjlighet att det kan bli av.
– Personligen är jag inte helt negativ till den här typen av arrangemang. Funderar man på den ekonomiska biten kan det vara bra för kommunen, säger han.


Okej från landskapet
Idrottsminister Britt Lundberg ser heller inget problem med en proffsboxningsgala i Godby.
– Landskapsregeringen har ingen uttalad linje om proffsboxning, men jag tycker att så länge det är lagligt så ser jag inte att det är något problem, säger hon.
Hon menar att det är upp till politikerna i kommunerna att själva besluta om de vill upplåta lokaler till den typen av evenemang.

maria.nykvist@nyan.ax