DELA
Foto: Johan OrreSUPPORT Åland United hade en handfull supportrar med sig i premiären borta mot Honka. Mot HJK i morgon finns ytterligare några fans på plats.

Ingen supporterbuss – men väl ett bortafölje

FOTBOLL. Åland United hoppades kunna fylla en supporterbuss till HJK-matchen.

Men då bara ett tiotal fans reser till Helsingfors får de i stället åka med laget.

– En dag kanske vårt bortafölje fyller en egen buss, säger sportchefen Mikael Virta.
Tidigare år har IFK Mariehamn lockat hundratals ålänningar att resa till Helsingfors för den klassiska ”Kristi flygare”-matchen mot HJK.

I morgon det Åland Uniteds tur att möta HJK borta på kristihimmelsfärdsdagen – och klubben erbjöd sina fans att köpa en supporterresa för att kunna stötta laget på plats. Men då bara ett tiotal fans har anmält sig till resan har ÅU tvingats avboka supporterbussen – och Ålandsfansen får i stället resa med lagbussen hem via Åbo och Långnäs till Mariehamn.

– Vi hade behövt 40-50 supportrar för att kunna boka en buss, när det nu bara blev en fjärdedel skulle det ha blivit ohemult dyrt för var och en av dem. Så de får åka med i lagbussen hem i stället, säger Mikael Virta.

Vad säger du om att bara tio supportrar väljer att resa med laget?

– Det är väl ett tecken på hur attraktiv Åland United är som produkt. Jag är tacksam över att vi får med oss ett tiotal supportrar till Bollplan, men en dag kanske klubben blir nog viktig för människor så att vi kan fylla en hel supporterbuss med Unitedfans.

Tabelltvåan Åland United står på nio poäng efter fyra omgångar och åkte på årets första förlust hemma mot Ilves senast. HJK är fyra i tabellen på sex poäng.