ÅU vann toppmöte efter hattrick av Korhonen

Åland United-anfallaren Cassandra Korhonen gjorde tre mål mot gästerna, tillika Nationella ligans näst bästa lag Tikkurilan Palloseura, TiPS, under lördagens match på Wiklöf Holding Arena.

Bortalaget tog ledningen med ett mål av Jenna Topra i den tionde matchminuten. TiPS ledning blev inte långvarig för ÅU:s Korhonen kvitterade fyra minuter senare och sedan följde mål två och tre i den 34:e respektive den 43:e minuten. Därmed gick Åland United till pausvila med en 3-1-ledning.

Andra halvlek höll på att bli en mållös historia innan gästerna knappade in på Åland Uniteds ledning när Anna Nurmi sparkade in bollen i mål i den 79:e minuten.

Matchen, som slutade 3-2 till Åland United, sågs av 365 personer på plats på WHA. (ikj)