DELA

Costantino – ÅU:s nye tränare

FOTBOLL. Natten mellan torsdag och fredag i förra veckan kom pressmeddelandet som förkunnade att Åland Uniteds huvudtränare Gary Williams bett styrelsen om att få avsluta sitt kontrakt i förtid av ”personliga orsaker”. Engelsmannens kontrakt med ligaklubben löpte egentligen ut den 31 oktober, men nu fann sig United i en situation där man stod utan tränare med sex veckor kvar till ligapremiären.

Under måndagen bjöd ÅU in medierna och fansen till en presskonferens i WHA:s café på onsdag klockan 15. På den kommer klubbens nya tränare att presenteras, men Nya Åland kan redan nu avslöja att det rör sig om Giovanni Costantino, 31-årig italienare från Messina, Sicilien.

Han kommer närmast från sitt uppdrag som juniortränare för Borgåklubben FC Futura och är ett oprövat kort i Damernas liga, men han har gått en utbildning vid Italienska fotbollsförbundets träningsanläggning Coverciano; av många ansedd som världens främsta tränarakademi. Giovanni Costantino kom i kontakt med Borgå och finsk fotboll via FC Futuras Roberto Nuccio, chef för ungdomsverksamheten i klubben, som tog sin landsman till klubben 2013.

– För två år sen insåg jag att jag kunde förverkliga min dröm om att arbeta med fotboll, sade Giovanni Costantino i en intervju i fjol med den italienska fotbollsbloggen ”Palloninfuga”.

 

Läs mer i onsdagens Nyan