DELA

IFK:s motståndare laddar för fotbollsfest

FOTBOLL. Drygt 100 supportrar reser ner från Kotka för att se sitt lag FC KooTeePee drabbas samman med IFK Mariehamn på söndag.
– Vi vinner med 3–1, slår gästernas ordförande Matti Koski fast.
Precis som i fjol, chartrar FC KooTeePees supportrar kryssningsfartyget Kristina Brahe för att resa till Wiklöf Holding Arena i Mariehamn och heja fram sitt lag. Med på resan finns klubbens ordförande Matti Koski.
– Vi är egentligen två gäng som kommer. Ett som reser hela vägen med båt och ett annat som åker en annan väg. Allt som allt borde vi bli drygt 100 stycken. Vi startar vid 14-tiden på lördagen och reser nästan 20 timmar, men vi ska nog ha roligt på vägen, säger han.
Hans förhoppning är, naturligtvis, att laget återvänder med tre poäng.
– Jag hoppas på en bra match, bra gäng, och bra väder. Vi vinner med 3–1, slår han fast och tillägger:
– Det är i och för sig min vanliga gissning.

Varierad standard
Koski passar på att skicka hälsningar till IFK-lägret.
– Jag vill gratulera hela Mariehamn för det jättefina jobb de lagt ner i ligan. De har lyckats jättefint och höjt sin nivå otroligt.
Det egna laget har på 19 matcher skrapat ihop 21 poäng fördelat på sex segrar, tre oavgjorda samt tio förluster. Med det ligger man tia i Tipsligan med tre lag bakom sig.
– Vi började jättebra, men vi har ett ungt gäng och har haft otur med skador som gjort att alla inte kunnat hänga med hela säsongen. Vi har unga pojkar, så standarden går lite fram och tillbaka, säger Matti Koski och fortsätter:
– Hela nivån och kvaliteten på ligan har stigit. Varje lag måste göra mycket mer än tidigare.
Varför vinner ni på söndag?
– Vi har bra stämning i Kotka nu och vi vill visa våra fans att vi vill vinna fast vi 100 procent säkert redan klarat oss kvar i ligan. Vi vill visa att vi vill spela bra fotboll ända tills säsongen är slut.
När lagen drabbades samman i början på juni, vann IFK med 2–1. Båda Grönvitts mål kom från Justus Vajannes fötter medan Ilja Venäläinen stod för FC KooTeePees mål.