DELA

IFK:s förstalina sänkte Gimo

ISHOCKEY. Nykomponerad förstakedja.
Då levererade Robin Englund, Alexander Grundström och Niclas Hero 15 poäng tillsammans mot Gimo.
– Det flöt på bra för oss, säger Englund.
Radarparet Robin Englund och Alexander Grundström hade spelat tillsammans i Hudiksvall HC i svenska division I innan ålänningen Englund lockade över hälsingegrabben Grundström till Åland och IFK Mariehamn för ett par år sedan.
Duon var intrumental när IFK tog klivet upp i trean förra säsongen, och vräkte in poäng i division IV-spelet.
Inledningen på division III blev dock inte vad de båda hade hoppats på. Och efter en rad förlustmatcher ändrade IFK-tränaren Rein Metsik om i kedjorna varpå Robin Englund och Alexander Grundström (som bildat förstalina med Emil Molander) skiljdes åt i laguppställningen inför bortamatchen mot Gimo häromveckan.
I lördagens match mot Viggbyholm var Englund och Grundström fortsatt åtskiljda, men en bit in i matchen parade Metsik ihop de både igen varpå IFK ryckte upp sig spelmässigt även om det förlust till slut med 5–8.


2 mål och 3 assist vardera
Mot Gimo i går var Englund och Grundström tillbaka i förstalinan tillsammans med Niclas Hero.
Succén lät inte vänta på sig; trion stod för femton poäng tillsammans (samtliga hade 3 2) när IFK vann med 9–4.
– Vi gjorde en blek insats mot Viggbyholm så det var skönt att vi kunde revanschera oss, säger Robin Englund som trivdes i den nykomponerade kedjan.
– Det flöt på bra, Gimo hade kort om folk och så länge vi höll fart skapade vi jättemånga lägen. Jag och ”Alex” känner ju varandra sen tidigare och vet var vi har varandra. Man får så mycket gratis när man vet hur den andre tänker.
Efter en svag inledning tror nu Robin Englund på en uppryckning för såväl förstalinan som laget som helhet.


Läs mer i måndagens Nyan.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax