DELA

IFK:s damer överlägsna i Damälvan

FOTBOLL. IFK Mariehamns damer gick obesegrade genom Damälvan i Eckeröhallen i helgen.
– Mest positivt var att de unga tjejerna var så duktiga, säger tränaren Urban ”Ubbe” Truedsson.
IFK Mariehamn inledde helgens turnering lite trögt och åkte på ett baklängesmål mot Frösunda SK. Efter det spikade man fast och det blev inga fler mål bakåt.
– Första matchen slutade 1–1 och efter det var det egentligen aldrig något snack om saken i någon av de andra matcherna. Vi var överlägsna och det ska vi väl vara också med de spelare vi har, säger Truedsson.
IFK vann resterande gruppspelsmatcher med 3–0 mot Sätra IK, 4-0 mot Trosa/Vagnhärad och 1–0 mot Järla IF FK. I finalen mötte man Essinge IK, ett division IV lag med lite äldre och mer rutinerade spelare.
– De hade inte släppt in något mål förrän de mötte oss i finalen, men då vann vi med 1–0 och de hade nog inte ett enda skott på mål. De var knappt över på vår planhalva, säger Truedsson.

Målspruta
Målet i finalen gjordes av Lisa Klingberg, som för övrigt gjorde sju mål sammanlagt under turneringen.
– Hon är en riktig målstriker, säger Truedsson, som också berömmer de unga spelare i laget.
– Halva vår trupp kan man väl räkna att håller division III-klass men nu hade vi även många unga med och de var fantastiskt duktiga. Vi såg den här turneringen som träning för tjejerna och de har verkligen försökt spela längs marken och rulla boll. Det har sett jättebra ut och de gjorde en strålande turnering, säger han nöjt.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax