IFK väntade in segern

Efter en besvärlig första halvlek mot ett krigande RoPS visade IFK klassen och avgjorde med två mål efter pausen.
RoPS satte tung press på IFK-spelarna över hela planen från start på påskdagen. Det blev svårt för IFK att slå några bättre passningar de gånger laget fick bollen över mittlinjen. Oftast var de grönvita felvända när passningen till slut kom. Gästerna från Rovaniemi högg på vad de fick i målchansväg. Nicholas Otaru fick bollen i ett bra läge men sköt utanför, och RoPS hade också ett skott i stolpens yttersida som Otso Virtanen i IFK-målet inte nådde.
I andra halvlek fick RoPS det svårare och svårare att hålla uppe pressen. IFK fick tid att slå vårdade passningar, och det belönade sig genast med mål. Bernardo Ribeiro slog ett inlägg till Luis Solignac som enkelt kunde stöta in bollen i den 49:e minuten. En RoPS-rensning gick direkt till Petteri Forsell, och i läge utanför straffområdet ska han inte få några gratispassningar. Forsell skar in i straffområdet och avslutade högt till 2-0, som blev matchens slutresultat.