IFK vann över hemvändarna

ISHOCKEY. I lördags var det dags för matchen mellan Hemvändarna och IFK Mariehamns A-lag. Efter tre spelade perioder stod det klart att IFK vunnit med 7–5.
– Det är alltid roligt att komma hem och spela den här matchen, kul att det blev så bra match också, säger hemvändarnas kapten Tom Manselin.
Den årligen återkommande matchen slutade 2012 med vinst för hemvändarna, men det var ett revanschsuget IFK som ställde sig på isen i helgen.
Det var Hemvändarna som satte första målet, men när slutsignalen gick för första perioden så hade IFK vänt matchen och tagit ledningen med 2-1. I pauserna bjöds det på underhållning i form av speedskating och straffar. Vinst i respektive utmaning innebar ett extra mål. Hemvändarna lyckdes vinna båda, och reducerade på så sätt resultatet både inför den andra perioden (till 2–2) och också inför den tredje (till 4–4). Segersiffrorna kunde slutligen skrivas till 7–5 för hemmalaget IFK Mariehamn, som spottade in tre mål i den sista perioden.
– Vi är trots förlust nöjda med vår insats. Man börjar känna sig lite ringrostig nu när det går så länge mellan matcherna, så vi kan inte vara annat än nöjda, avslutar hemvändarnas Tom Manselin.