IFK vann ligacuppremiären

FOTBOLL. IFK Mariehamn vann stort över FC Haka i säsongens första ligacupmatch som spelades i Eckeröhallen i kväll.
– Stundtals är vårt passningsspel helt okej men tålamodet saknades. Vi ville gå framåt snabbt hellre än att hålla bollen inom laget, säger tränaren Pekka Lyyski.
Det tog bara tio minuter så hade IFK Mariehamn placerat två mål bakom Hakas målvakt i kväll. I den 5:e minuten tog Wilhelm Ingves sig fram på kanten varpå han tunnlade sin försvarare och serverade Echiabhi Okodugha ett perfekt inlägg som Okodugha bara hade att placera dit.
Tre minuter senare stod Ingves bakom ytterligare ett mål. Han slog ett inlägg uppe vid högra hörnflaggan, Mikko Paatelainens nick gick rakt på målvakten och Okodugha var framme och stötte in returen.
– Vi började bra och aggressivt, konstaterar Lyyski.

Ribbskott
IFK behöll taktpinnen resten av halvleken. Hakas enda chanser kom på fasta situationer, och dessa lyckades man inte förvalta. Istället var det IFK som i andra halvlek satte både 3 och 4-0. I den 62:a minuten spelade Sebastian Strandvall fram inbytte Rezgar Amani som enkelt kunde sätta trean och bara ett par minuter senare blev Okodugha tremålsskytt när han satte en straff efter att Marcus Olofsson rivits omkull av en Hakaförsvarare.
I slutminuterna hade både Haka och IFK chans att ytterligare förändra siffrorna. Gästerna kom dock inte närmare än ett ribbskott i den 89:e minuten och Amanis skott efter en lång utspark av Wicks på stopptid gick mitt på målvakten.