DELA

IFK ute ur Europa League

FOTBOLL. IFK Mariehamn är ute ur Europa League efter att Odds BK kvitterade till 1–1 i andra halvlek genom Chukwuma Akabueze.

Europa League-kvalmatchen mellan IFK Mariehamn och Odds BK på WHA inleddes med tio fartfyllda minuter. Gästande Odd var nära att öppna målkontot efter bara 30 sekunder, efter att Bobbie Friberg da Cruz halkade framför IFK-målet. I den fjärde matchminuten fick IFK:s Philip Sparrdal Mantilla en riktig drömträff efter en hörna slagen av Gabriel Petrovic och Sparrdal satte därmed matchens första mål.
1–0 till IFK.
IFK:s fortsatte att leverera målchanser, men Odd fick mer och mer kontroll över spelet. Efter en dryg halvtimme in i matchen sköt Odd BK:s Joakim Nielsen på ett nästintill öppet mål men Albin Granlund rensade med en hög spark i sista sekund.
Odd höll i spelet och var nära ett flertal gånger att få till en kvittering. Men IFK spelade ändå tryggt och lagen gick till halvtidsvila med ställningen 1–0 till hemmalaget

Odd pressade på mer i andra halvlek och kvitterade i 78:e matchminuten genom Chukwuma Akabueze.

Därmed blev den totala ställningen , då båda EL-kvalmatcher spelats, 3—1 och norska Odd går vidare till nästa omgång i Europa League.

IFK hade flera målchanser men ingen var tillräcklig för att hålla hoppet om ett fortsatt Europa League-spel vid liv.