Ledning 2-0 – då rasade allt för IFK

FOTBOLL. Efter en imponerande första halvlek kunde IFK Mariehamn utöka ledningen tidigt i den andra.
Sedan rasade allt.
Ilves klädde av hemmalaget och lyckades med konststycket att göra sex mål på bara 32 minuter.

IFK Mariehamn inledde piggt och spelade fröjdig anfallsfotboll i ungefär 50 minuter.
Särskilt bra fungerade samspelet mellan Joel Mattsson, Robin Sid och Simon Silverholt.
Med få passningar och många avslut hotade IFK i nästan varje anfall.
Amin Nazari satte 1–0 på straff efter 27 minuter och när Keaton Isaksson utökade till 2–0 strax efter halvtid var det nog många som drog lättnadens suck med tanke på IFK:s prekära tabelläge.
Sedan hände det oförklarliga.
Niklas Jokelainens nästan omedelbara reducering till 2–1 blev startskottet för en sällan skådad målkavalkad.
Halvtimmen senare stod det 2–6 efter mål av Iiro Järvinen (2), Tatu Miettunen, Issa Thiaw och Tuomas Rannankari.
Knappt hälften av alla 1 207 i publiken fanns kvar på WHA för att se Aleksei Kangaskolkkas tröstmål, 3–6, på övertid.
Enligt IFK:s Keaton Isaksson, som stod för sitt första mål i den grönvita tröjan, kom kollapsen högst oväntat.
– Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Jag har nog aldrig varit med om något liknande i min karriär, säger Isaksson och fortsätter:
– Det är helt oacceptabelt och ska inte få hända – oavsett vilken nivå man spelar på.