DELA

IFK upp i topp efter utklassning

ISHOCKEY. Ny storseger och nya serieledare.
IFK Mariehamn ångar på i hockeyfyran.
– Roligt att se killarnas inställning även i matcher som vi bara ska vinna, säger tränaren Rein Metsik efter 9–1-segern borta mot Gimo.
IFK Mariehamn hade som väntat inga problem med att avfärda Gimo på bortaplan under lördagen.
Robin Englund visade med sina fyra mål vägen för övriga IFK:are när serienian krossades med hela 9–1.
– Karaktären hos spelarna är väldigt bra och det känns som att vi har kommit i gång på allvar nu, säger Rein Metsik om lagets åttonde raka seger.
Förutom viljan att göra jobbet även mot underlägset motstånd gladdes Metsik åt Andreas Stenberg som svarade för två mål. Julian Söderström (2) och Markus Holm stod för återstoden av målproduktionen.


Stark comeback
– Andreas har haft problem med ett knä sen inledningen av säsongen, men efter comebacken har han gjort fem mål på två matcher. Vi behöver sprida målskyttet på fler spelare än Robin så det är riktigt roligt att han kommit tillbaka så bra, säger Rein Metsik.
I och med segern går IFK Mariehamn upp i tillfällig serieledning efter att toppduon Östervåla och Sigtunas möte i helgen skjutits upp till på torsdag. Ner till övriga lag i serien skiljer tio poäng när serien nu vänder.
– Det är dom tre lagen det kommer att stå mellan. Båda två känns överkomliga för vår del, men det gäller att fortsätta så här.

Oskar Magnusson