IFK undviker kval – trots förlust

FOTBOLL. IFK Mariehamn stannar kvar i Veikkausligan. Det trots förlust hemma mot KuPS.

Lördagens match mellan IFK Mariehamn och KuPS slutade 1-2.
Robin Sid inledde målskyttet genom att ge hemmalaget ledningen redan efter nio minuter. KuPS kvitterade sedan i den 20:e minuten via ett självmål av IFK:s Dylan Murnane.
Tio minuter från slutet hade Aleksei Kangaskolkka ett gyllene läge att avgöra mötet från straffpunkten, men KuPS-målvakten Otso Virtanen klarade. Istället kunde KuPS peta in 1-2, genom Petteri Pennanen, bara tre minuter före fulltid – vilket innebär att KuPS tar hand om bronset före FC Honka.
Resultatet blev i slutändan betydelselöst för bottenstriden, i och med att TPS föll mot HJK med 0-4. TPS behövde nämligen vinna den matchen för att överhuvudtaget ha chans att ta sig förbi antingen IFK eller SJK, och på så sätt undvika kvalspel.
I kvalet får TPS möta KPV, som slutade tvåa i division 1. HIFK vann division 1 och tar därmed jumbon PS Kemis ligaplats nästa säsong.