DELA

IFK tog lätt seger utan att glänsa

FOTBOLL. IFK Mariehamn fick igång målproduktionen igen mot ett svagt MyPa när Grönvitt vann med 4-0. Matchen lämnade dock mer att önska speciellt i försvarsspelet.
– Vi hade ett allt för odisciplinerat försvarsspel och släppte till för många chanser, säger IFK:s tränare Pekka Lyyski. Bildspel%3CIMG%20alt%3DBildspel%20src%3D%22http%3A//www.nyan.ax/_composer/images/bildspel.gif%22%3E

IFK har haft problem med att göra mål mot kvalificerat motstånd under de senaste matcherna men mot MyPa var det proppen ur. Det ska dock tilläggas att motståndarna saknade flera spelare, speciellt i de bakre regionerna.
– Backlinjen var inte ordinarie idag och vi var alldeles för mjuka i bägge straffområdena och spelade för naivt, säger MyPa:s tränare Toni Korkeakunnas.

IFK-tränaren Pekka Lyyski var nöjd med målproduktionen men tyckte att laget släppte till för mycket bakåt.
– Det var för mycket fram och tillbaka och vi släppte till för mycket chanser. Vi spelade inget klokt försvarsspel idag och slog alldeles för chansartade passningar, säger Pekka Lyyski.

IFK:s mål i segermatchen gjordes av Mason Trafford, Amos Ekhalie, Wilhelm Ingves och Markus Paatelainen.

Resultatet mot MyPa innebär att IFK slutar femma i den södra gruppen i Ligacupen och ställs nu mot antingen AC Vantaa eller FC Viikingit i finska cupens femte omgång.

Läs mer om matchen i onsdagens Nya Åland.

dan.sjoblom@nyan.ax

Foto: Jonas Edsvik
foto@nyan.ax