DELA

IFK testar anfallare

FOTBOLL. IFK:s tränare Pekka Lyyski får förstärkning i laget den här veckan när IFK testar 18-årige nigerianske anfallaren Emeh Godvill.

-Godwill är en ung lovande spelare med sinne för mål, säger klubbdirektör Peter Mattsson.


IFK berättar i ett pressmeddelande i dag att Godwill är en av flera spelare som klubben blivit erbjudna under den senaste tiden.
– Till en början testar Godwill med IFK, och om vi anser att han är bra nog stannar han på Åland under den här säsongen. Det belastar i så fall inte vår ekonomi, eftersom det här handlar om ett lån där vi erbjuder en ung talang att visa upp sig, säger Mattsson.
IFK har för närvarande fyra anfallare i truppen, men av dessa är det bara Mikko Paatelainen som varit frisk under hela vintern. De övriga anfallarna, Wilhelm Ingves, Sasha Anttilainen och Jimmy Sundman, har dragits med skador under stora delar av säsongen.
– Sundman är skadad för tillfället, medan Ingves och Anttilainen just har återkommit efter sina skador. Vi har en lång säsong framför oss med spel i ligan och Finska cupen och dessutom kanske någon uppvisningsmatch, så vi behöver en stor trupp, menar Mattsson.
Emeh Godwill är 180 cm lång, väger 74 kg och har senast spelat i den högsta ligan i Tanzania. (ml)