DELA

IFK tar akademin till hjälp i ligacuppremiären

FOTBOLL. I kväll är det dags för årets första ligacupmatch. IFK Mariehamn möter FC Haka i Eckeröhallen.
– Jag har lite för få kontrakterade spelare att tillgå och får ta spelare från akademin till hjälp, säger tränaren Pekka Lyyski.

IFK Mariehamn har många namn på skadelistan inför årets första ligacupmatch. Markus Paatelainen, Jimmy Sundman, Kenneth Wickström och Samuel Fagerholm är borta sedan tidigare. Dessutom fick flera spelare små smällar under helgens träningsmatcher mot Kalev.
Men IFK får också använda två testspelare i ligacupmatchen mot Haka. Man har fem att välja på.
– (Gungör) Kaya och (Christian) Hain fick något litet problem efter helgens matcher så vi får se om de är i skick. Jag vet vilka jag helst vill använda men det säger jag inte.
Förutom Kaya och Hain är mittbacken Dario Fossi och mittfältarna Hendrik Helmke och Luca Bellisomo alternativen. Ytterbacken Petter Digneus åkte tillbaka till Sverige redan i helgen.
– Vi får också använda farmarlagets spelare. Antagligen kommer de akademispelare som spelade andra halvleken mot Kalev i söndags att finnas med i truppen. De gjorde det jättebra då, säger Lyyski.
Kvällens motståndare Haka har tappat flera spelare från fjolårets trupp. Bland annat Mikko Innanen, Jani Kauppila och Kalle Parviainen har lämnat laget för andra ligaklubbar.
– De får säkert dra ner på sina lönekostnader och på pappret har de i alla fall inte samma starka lag nu som de hade vid den här tiden i fjol, säger Lyyski.

Läs mer i dagens Nya Åland.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax