IFK straffade Gimo

ISHOCKEY. IFK Mariehamn tog en blytung seger hemma i Islandia på lördagen. Ålänningarna vann seriefinalen mot Gimo på straffar (6–5).

Serieledande IFK Mariehamn tog emot tvåan Gimo på hemmaplan under lördagen i vad som skulle utveckla sig till en svängig och jämn historia.

Dominic Ingström och Carl-Erik Nyqvist såg till att ge hemmalaget en 2–0-ledning tidigt i den andra perioden. Men gästande Gimo svarade starkt och gjorde fyra raka mål i mittakten och ryckte till sig en tvåmålsledning.

Men IFK hann replikera två gånger om – Nyqvist båda gångerna – och ställningen var helt jämn (4–4) inför tredje perioden.

Väl där gav Niclas Hero IFK ledningen på nytt, men med bara 3,10 kvar av ordinarie tid kvitterade Gimos Christopher Wredh och tog matchen till förlängning.

Efter en mållös sådan kunde sedan IFK avgöra matchen i straffläggningen tack vare mål av Alexander Grundström och Carl-Erik Nyqvist och två räddade straffar av IFK-keepern David Johansson.

Tack vare segern har IFK, på 24 poäng med en match kvar att spela, fem poäng ner till tvåan Gimo som har två matcher kvar. Segern i division III:s fortsättningsserie rycker närmare för Mariehamn, som kan säkra den vid seger hemma mot IF Hässelby SK Kälvesta hemma i Islandia i morgon söndag. (om)