IFK spelade lika med seriejumbon

FOTBOLL. IFK Mariehamn spelade 1–1 mot seriejumbon Lagga/Långhundra i Markusböle i söndags.
– Vi fick en poäng med oss men det känns mer som en förlust, säger tränaren Johan Carlsson.
Matchen mellan IFK Mariehamn och Lagga/Långhundra bjöd inte på något skönspel. Gästerna fokuserade på försvar och kontringar och IFK hade svårt att få igång sitt spel. Under första halvlek skapade man ändå några vassa chanser och man borde ha satt bollen i mål. Ungefär 25 minuter in i matchen sköt till exempel helt omarkerade Sandra Lundström högt över mål efter ett inlägg av Josefin Flöjt.
Flöjt och hennes anfallskollega Lisa Klingberg hade också några skott mot mål, men de gick antingen utanför eller i famnen på målvakten.
Drygt tio minuter in i andra halvlek gjorde IFK slutligen 1–0. Efter fint förarbete av Hanna Lindblom fick Flöjt bollen. Hon drev in från högerkanten och spelade fram till Klingberg som omarkerad kunde sätta bollen i nät.
Drygt fem minuter senare kvitterade gästerna i en kontringssituation. Deras spelare löpte ifrån Fanny Måsabacka och kom fri med IFK-målvakten Ellen Ahlström. Ahlström var på bollen men lyckades inte styra den utanför mål.
Fler mål blev det inte och matchen slutade 1–1.

IFK spelade även en match i fredags. Då mötte man Fanna BK på bortaplan och den matchen förlorade man med 1–2 efter att Sigrid Salminen nätat för Grönvitt.