IFK slog VPS på bortaplan

FOTBOLL. IFK:s starka formkurva fortsätter. Grönvitt vann bortamötet mot VPS 3–1.

Det var IFK som tog ledningen i matchen på Elisastadion i Vasa efter att styrt in en passning från Joakim Latonen i den 26:e minuten.

Sex minuter in i andra halvlek kunde VPS kvittera med ett snygg långskott signerat Aleksi Pahkasalo.

IFK:s fina anfallsspel fortsatte dock efter kvitteringsmålet och i den 75:e minuten hade de grönvita herrarna återtagit ledningen, genom Vahid Hambo.

Spiken i kistan för Vasalaget kom i den 88:e minuten då Joakim Latonen drog till ett långskott som placerade sig precis under ribban och blev till 3-1 för IFK.

IFK vann matchen vilket innebär att klubben klättrar upp till en nionde plats i tabellen med totalt 14 poäng, två poäng bakom VPS.