DELA
Foto: Jonas Edsvik

IFK ser över nytt biljettsystem

FOTBOLL. Inom en snar framtid kanske man kan köpa, alternativt boka, biljetter till IFK:s hemmamatcher via nätet.
– I dagsläget lovar jag inte att det blir så, men däremot kan jag garantera att vi ser över möjligheten, säger Robert Söderdahl, ordförande i IFK Mariehamn ab.

IFK Mariehamns publiksnitt ligger på en stabil nivå runt 1 300 personer per match, med undantag för guldåret 2016 då säsongsavslutningen mot Ilves (4 535 personer) drog upp snittet avsevärt.
Robert Söderdahl säger sig vara tillfreds med siffrorna, speciellt med tanke på befolkningsunderlaget (det bor ungefär 30 000 människor på Åland).
– Men vi (styrelsen) har ändå som målsättning att höja publiksnittet successivt. 1 300 personer per match är hyggligt men vi vet också att IFK tidigare har lockat till sig det dubbla, säger Söderdahl, som syftar på IFK:s första ligasäsong då snittet landade på 2 598 personer.
Enligt Söderdahl ska styrelsen utvärdera säsongen men också se över eventuella förbättringar.
– Vi undersöker just nu möjligheten till biljettförsäljning på nätet. Det är dessvärre ingen enkel sak och i dagsläget har vi inte hittat en bra helhetslösning. Allting kostar och då måste vi också utreda ifall det är en bra investering för klubben, säger Söderdahl.

Läs hela artikeln i torsdagens Nya Åland.