DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>LÄMNAR? Mycket tyder på att Otso Virtanen har gjort sitt i IFK Mariehamn.

IFK räknar bort Virtanen

FOTBOLL. Provspel med Werder Bremens U23-lag – och flerfaldig U21-landslagsman.

Otso Virtanen lär ha gjort sitt i IFK.

– Jag utgår ifrån att han går vidare ut i världen, säger klubbdirektören Peter Mattsson.
Otso Virtanen sitter på ett utgående kontrakt med IFK Mariehamn, och än så länge har målvakten valt att inte förlänga sitt avtal med Grönvitt. Utlandet lockar, och i förra veckan provtränade 21-åringen med tyska storklubben Werder Bremens U23-lag. Om det blir Tyskland eller ej för Virtanen i framtiden är ännu höljt i dunkel, men IFK:s Peter Mattsson räknar redan nu med att keepern kommer att lämna Åland.

– Jag utgår ifrån det. Enligt hans agent gick det bra för honom i Tyskland, och det är mycket möjligt att han tar sig vidare ut i världen till någon annan klubb. Jag räknar inte med honom i IFK i varje fall. Dessutom har han en stormatch med U21-landslaget mot Österrike på fredag där det kommer att vara massor av agenter och titta på honom, säger Peter Mattsson.

Trots att Virtanens kontrakt är utgående med IFK, kan klubben ändå komma att få pengar om han väljer att skriva på för en ny klubb. Detta tack vare Fifas utbildningsbidrag.

– Otso har utvecklats hos oss i tre års tid och naturligtvis är det en uppsida att vi kan få pengar även om det inte blir tal om någon övergångssumma, och vi skulle bli glada och stolta om också Otso tog sig vidare i karriären, avslutar Mattsson.