Planenlig seger för IFK i första testet

FOTBOLL. IFK Mariehamn anno 2020 har matchats för första gången, och föga förvånande blev det en planenlig seger mot farmarlaget Jomala IK.

Under söndagen spelade IFK Mariehamn sin första träningsmatch för säsongen – 3×25 minuter mot division 3-laget Jomala IK (JIK) i Eckeröhallen.
Ligalaget drog omgående upp tempot och fick utdelning direkt. Mindre än två minuter efter avspark bröstade Lassi Järvenpää in 1–0 på inlägg av Riku Sjöroos. Sedan rullade det på. Nyförvärvena Niilo Mäenpää och Albion Ademi stod för 2–0 respektive 3–0 och Gustaf Backaliden för 4–0 samt 5–0 innan den första av de tre perioderna var färdigspelad.
Slutresultatet skrevs 8–0 efter ytterligare ett mål av Gustaf Backaliden, ett av Riku Sjöroos och ett av Scott Beeks, som för övrigt spelade den första perioden med Jomala IK men den andra och tredje med IFK.
Efter matchen berättade IFK:s nya huvudtränare Lukas Syberyjski att han var nöjd med sitt lags insats.
– Spelarna visade stort mod. Det fanns en genomgående vilja att föra bollen framåt och en vilja att ta tillbaka den när vi blev av med den, säger han.
Syberyjski passar också på att berömma söndagens motståndare, farmarlaget JIK.
– Motståndarna gav verkligen allt matchen igenom. Det har jag stor respekt för.