DELA

IFK nära Vasatränare

ISHOCKEY. Rein Metsik har tackat för sig efter sex säsonger som a-lagstränare.

Enligt uppgifter till Nyan är IFK Mariehamn nära att hitta en ersättare i Vasa Sports Kenneth Westerback.

– Jag kommenterar inga namn, säger ordföranden Stefan Aldeborg.
Efter att IFK Mariehamns herrlag i ishockey klarat nytt kontrakt i division III den här säsongen valde Rein Metsik att kliva åt sidan. Metsik hade lett IFK:s a-lag i sex säsonger, och var den som fick laget att avancera från Upplandsfyran till Trean via kvalserien 2014.

IFK:s ledning har varit på jakt efter en ersättare sedan Metsiks avsked i slutet av februari, och ordföranden Stefan Aldeborg bekräftar att klubben är nära en ny tränare – utan att nämna något namn.

– Det är en kille från finska sidan som har stora meriter. Får vi det här att gå i lås kommer jag att gå ut och fira, säger Aldeborg och skrattar.

– Jag kan inte säga vem det rör sig om, men det finns ett klart intresse från vår sida och ett gediget intresse hos honom att komma hit.

Enligt en källa nära klubben rör det sig om Vasa Sports Kenneth Westerback som för närvarande är träningschef för klubbens juniorer. Han har varit huvudtränare för Vasa Sport i Mestis (Finlands näst högsta division) och även agerat andretränare till legendaren Juhani Tamminen.

I IFK skulle Westerback få en ny sorts utmaning i att dels leda herrlaget i svenska division III, dels vara ansvarig för föreningens träningsverksamhet.

Läs mer i onsdagens Nyan