DELA

IFK möter FC Honka i dag

I dag gästar IFK Mariehamn FC Honka i Hagalund i Esbo med avspark klockan 15. IFK vann mot de regerande mästarna HJK på onsdagen förra veckan, men trots det är Honka som tabelltrea tydlig förhandsfavorit.

Efter den överraskande hemmavinsten mot HJK i Veikkausligan förra veckan, är det nu dags att ta sig an FC Honka på bortaplan. Honka ligger på tredje plats i tabellen, 16 poäng före IFK som efter förra veckans efterlängtade vinst klivit upp till en tionde plats med tio poäng.

För IFK:s Robin Sid var det efter HJK-matchen tydligt vad man måste ta med sig från den vinsten till dagens match.

– Att det är det här ­jobbet ­vi måste göra varje match. Alla lägger allt i spel och jag kan inte klaga på en enda spelare, sa han efter HJK-matchen.

En positiv nyhet för IFK är att den viktiga mittfältaren Mohammed Abubakari spelade 60 minuter förra veckan efter att en tid ha tvingats se på från sidan på grund av en knäskada. Negativt är däremot att man kommer att vara tvungen att klara sig utan mittbacken och lagkaptenen Timi Lahti i dag. Lahti skadade vristen i Veikkausligamatchen mot FC Haka för två veckor sedan.

Matchen sparkas igång i Hagalund i Esbo klockan 15.00, och direktsänds som vanligt på Ruutu+.