DELA

IFK-möte i Jomala på lördag

FOTBOLL. IFK Mariehamn tar emot en annan kamratförening då Vasa IFK kommer till Åland. Inför matchen har mykoplasma drabbat truppen och flera spelares medverkan är osäkra. En som kan komma att synas under matchen är testspelaren Kristof Rönnau.

Under onsdagens träning saknades bland andra Hendrik Helmke. Sebastian Strandvall var ombytt men deltog inte i det avslutande spelet. Mykoplasma har drabbat truppen och klubben har vidtagit åtgärder för att det inte ska få vidare spridning.
– Vi har några spelare som är osäkra på spel mot Vasa IFK på lördag. Det är några dagar kvar ännu så vi får se vem som slutligen är med, säger IFK-tränaren Pekka Lyyski.

Under veckan har IFK fokuserat på anfallsspel och det är just vad Lyyski vill se mot Vasa IFK på lördag.
– Det ska vara mycket mer anfallsfotboll från vår sida än vad det blev mot Honka. Vi ska spela med den modellen som vi vill spela, vi behöver den här matchen för att träna anfallsspel.

En som är just anfallare är testspelaren Kristof Rönnau. Tysken provspelar med IFK under veckan och träningarna borde ha passat honom som handen i handsken.
– Jag vill se mer av honom än jag sett hittills men samtidigt borde det ha varit lite mer action från hans sida med tanke på hur vi tränat, säger Lyyski.

Rönnau fick kontakt med IFK genom Hendrik Helmke som han spelat med tidigare.
– Det verkar vara en bra klubb med fin tradition. Man känner sig direkt hemma i den här klubben. Förhoppningsvis kan jag spela till mig ett kontrakt, säger Rönnau.

Läs mer i papperstidningen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax