DIVISION III, UPPLAND
IFK Mariehamn
Rimbo IF
FOTBOLL. IFK Mariehamns damer kämpade sig till en poäng i söndagens möte med serietrean Rimbo IF.
– Vi är väldigt nöjda med en poäng, säger tränaren Urban ”Ubbe” Truedsson efter matchen som slutade 1–1.
IFK Mariehamn fick en lysande start på söndagens hemmamatch mot Rimbo IF i division III, Uppland. Efter tio minuters spel rensade Ing-Marie ”Mimmi” Holmberg undan en hörna och bollen sökte sig ända upp till anfallaren Josefine Flöjt som blev helt ren målvakten. Flöjt placerade säkert in bollen i mål och 1–0 var ett faktum.
I övrigt var det gästerna som dominerade händelserna på plan i den första halvleken men IFK Mariehamns försvar med Julia Andersson och Sigrid Salmén som mittbackar stod emot bra. De bollar som slank igenom tog Maria Rönnback i målet säkert hand om.

Frisparksmål
I den andra halvleken fortsatte serietrean Rimbo IF att föra spelet och två minuter efter halvtidsvilan lyckades man också kvittera. Målet kom på en fint slagen frispark från dryga 20 meter.
Efter målet jämnade spelet ut sig något även om Rimbo IF fortsättningsvis hade initiativet. IFK Mariehamns bästa chans i den andra halvleken kom efter 65 minuter när Ellen Ahlström tog sig fram på högerkanten och fick till ett inlägg som letade sig fram till Flöjt. Gästernas målvakt var dock på alerten och kunde avvärja.
Istället stod sig 1–1 matchen ut och efter slutsignalen var det ingen tvekan om att IFK Mariehamn var det lag som var mest nöjd med resultatet.

Kämpainsats
– I dag krigade vi till oss en poäng mot ett lag som kanske var snäppet bättre än vi var, säger lagets tränare Urban Truedsson efter matchen och tillägger att IFK Mariehamn drog nytta av medvinden i den första halvleken.
– I den andra halvleken försvarade vi oss bara i princip, säger Truedsson som är mer nöjd med kämpainsatsen och den ena poängen än med hemmalagets spel.
– Det var för mycket panik. Vi fick ingen adress på bollarna utan tjongade bara, säger han.
Söndagens oavgjorda resultat innebär att IFK Mariehamn ligger kvar på en sjundeplats i division III-tabellen med åtta ihopspelade poäng. Nästa söndag möter man Vaksala SK, som parkerar på placeringen bakom IFK Mariehamn i tabellen, på bortaplan.