Dé stod för IFK:s kvitteringsmål efter Jiri Nissinens förarbete i den 83:e minuten.

IFK-kryss med mersmak borta mot IFK Göteborg

FOTBOLL. Grönvita IFK Mariehamn ställdes mot blåvita IFK Göteborg i en träningsmatch på fredagskvällen – och trots en lång resa samma dag fick ”Grönvitt” med sig ett oavgjort resultat.– Jag är nöjd med både resultatet och prestationen, säger ”Ahna” Norrmén.

Med en sju timmar lång bussfärd i benen ställde IFK Mariehamn ändå ett relativt piggt lag på Valhalla IP:s plan i Göteborg. För motståndet stod IFK Göteborg, ett lag som skakats av tränarbyten och uttåg ur svenska cupen efter en storförlust mot IFK Norrköping den senaste tiden.

Hemmalaget började bäst och fick in ett tidigt ledningsmål då Emil Samuelsson rann igenom på högerkanten i den 15:e minuten och snyggt spelade fram en helt fri Hussein Carneil till 1–0 framför en chanslös Elmo Henriksson i IFK-målet.

”Grönvitt” lät sig dock inte nedslås av målet, i stället tog man för sig allt mer och kontrollerade bollen i allt längre sekvenser, och en dryg halvtimme in i matchen fick Aly Ndom klippa till på motrull från nästan 30 meter efter fint förarbete från . Skottet passerade hela vägen men IFK Göteborg räddades av ribban.

I matchens andra akt skapade bägge lagen en hel del goda chanser, men det enda målet i halvleken kom genom Dé när 83 minuter hade spelats. Jiri Nissinen utnyttjade tveksamt spel från hemmalaget och fick in bollen till brassen som kunde sätta slutresultatet i tom bur.

Gick för seger i slutet

IFK-tränaren Daniel Norrmén är nöjd efter matchen, både till resultat och prestation sett – särskilt med den första halvleken.

– Det var svåra förutsättningar med en sju timmar lång bussresa samma dag, men det var bara att försöka glömma – och det tycker jag killarna gjorde på ett suveränt sätt. Vi fick till en del eget spel, och även om vi hade en tyngre period mitt i andra halvleken var det vi som gick för segern mot slutet.

Vad betyder en sådan här match för självförtroendet i det här skedet av säsongen?

– Det gör gott. Det var mycket viktigt att få med oss ett bra resultat, speciellt med en lite tyngre ligacup bakom oss. Det är fint att känna att vi har en bra nivå i oss.

I veckan inväntar ni en ny anfallare som ska komplettera årets trupp. Vad kan du berätta om honom – är det någon som IFK-fansen känner igen?

– Jag vet inte om folk känner till honom, men det är en spelare från högstaligan i sitt hemland, och han kommer från en nation som vi har tagit spelare från förut. Vi har fått bra referenser och vi tror att han ska hålla en hög nivå, och det positiva är att han är mitt uppe i sin säsong just nu.

Daniel Norrmén säger också att den nya IFK-anfallaren förväntas göra sin första träning på tisdagen – om allt går som planerat.

Känner du överlag att ni närmar er ligaformen?

– Det tycker jag. Det pekar uppåt och allt fler saker faller på plats. Försvaret har funkat rätt bra hela vägen och saker går åt rätt håll även om det fortfarande finns lite småsaker att slipa på.