IFK floppade – Julio Cesar såg rött

FOTBOLL. IFK Mariehamns chanser att avancera i Finlands cup är minimala, för att inte säga obefintliga.
Det efter ett riktigt praktfiasko mot division 1-laget Ekenäs IF.
– En stor besvikelse, summerar huvudtränare Peter Lundberg.

Huvuddomare Mattias Gestranius hann knappt blåsa av matchen innan de första IFK-spelarna hade lämnat planen.
Besvikelsen gick inte att ta miste på. Tomma blickar. Nedsänkta huvuden. Många svordomar.
IFK Mariehamn lär inte spela slutspel i Finlands cup. Äventyret ser ut att sluta redan i gruppspelet. Efter två raka förluster är grönvitts chanser att avancera i praktiken obefintliga.
Förutom resultatet får också prestationen ses som ett fiasko. IFK kom inte upp i nivå och lyckades egentligen aldrig pressa division 1-laget från Ekenäs, som vann på ett frisparksmål signerat Viktor Limnell.
– Vi var alldeles för fega, framför allt i första halvlek. Vi var som förlamade i närkampsspelet och förlorade alldeles för många 50/50-bollar. Sen ryckte vi förvisso upp oss lite i början på andra men efter EIF:s 1–0 kom vi inte tillbaka, konstaterar lagkapten Kristian Kojola besviket.
– Och det blev inte lättare när vi tvingades avsluta med tio man.
Ja, i den 82:a minuten fick nämligen IFK-anfallaren Julio Cesar Fernandes syna det röda kortet när han, efter en närkamp, armbågade EIF-målskytten Viktor Limnell.
– En solklar utvisning. Man gör inte så där, säger Kristian Kojola och fortsätter:
– Han svek oss. Han svek hela laget. Jag hoppas verkligen att han aldrig gör om det.