IFK kämpade till sig en poäng

FOTBOLL. Efter viss möda lyckades IFK Mariehamn få med sig en poäng från bortamatchen mot FC Viikingit. David Carlsson och Justus Vajanne stod för IFK:s mål i matchen som slutade 2–2.
Matchen i Nordsjö mot FC Viikingit började på ett kännspakt sätt för IFK Mariehamn. Laget var bra med i inledningen av matchen och hade det mesta av spelet men släppte efter 24 minuter in ett baklängesmål då Janne Mollberg ostört kunde nicka in 1–0 på ett inlägg.
Till skillnad från tidigare matcher svarade IFK omgående genom David Carlsson som skruvade in en frispark i den 26:e minuten. IFK fortsatte efter målet att hänga med bra spelmässigt men i den 39:e minuten kunde Joonas Sarelius göra 2–1 med ett skott från utanför straffområdet. Vid åtminstone det andra målet agerade IFK-försvaret tamt.

Darrigt efter paus
Det tama agerandet verkade ha spritt sig till hela laget då andra halvleken inleddes eftersom FC Viikingit tog tag i matchen till att börja med. Hemmalaget skapade några halvfarliga lägen men utan att kunna utöka ledningen.
Istället var det IFK Mariehamn som kvitterade i den 70:e minuten. Lagets fjärde hörna blev farlig men Viikingit-målvakten Luis Fernando gjorde en jätteräddning på Jani Lyyskis avslut. Räddningen resulterade i en ny hörna för IFK och på den kunde Justus Vajanne trycka in 2–2 med kraft.
Efter kvitteringen lyckades båda lagen komma till ett par avslut, men inget av lagen lyckades göra fler mål. Således delade lagen på poängen och läget i tabellen är oförändrat mellan de båda. Viikingit ligger på säker mark, två poäng före IFK Mariehamn.

Lyyski nöjd med en poäng
Mittbacken Jani Lyyski var efter matchen nöjd med den ena poäng som IFK fick med sig från Helsingfors.
– Vi får vara nöjda med en poäng, sade Lyyski till Ålands Radio.
Lyyski tillade att IFK är ett bättre lag än Viikingit och att det kommer att visa sig i längden. Speciellt nöjd var Lyyski med David Carlssons spel.
– Tulle gör en kanonmatch. Jag bara ryser när jag tänker på det, sade Lyyski om lagkamratens insats.
Speciellt glädjande var det att Carlsson öppnade målkontot för säsongen. Och när även Justus Vajanne hittade rätt för IFK kan man kanske hoppas på att lagets måltorka går mot sitt slut.