DELA

IFK jobbar vidare för nyförvärv

FOTBOLL. IFK Mariehamns sökande efter förstärkningar fortsätter. Förutom Clive Hachilensa som ska testas under de närmaste veckorna kan den anfallare som det har ryktats om i snart en månad snart vara klar för ett test.
Andrew Tembo är trots att han inte ännu fått visum högst aktuell för IFK Mariehamn. Klubbdirektör Peter Mattsson uppger att man under måndagen kommer att ta itu med att utreda varför Tembo nekades visum och se vad man kan göra i saken. Att klubben fortfarande är intresserade råder det inget tvivel om
– Tembo skulle vi ha värvat direkt, säger Peter Mattsson angående förra veckans turer.

Hachilensa testas
Clive Hachilensa är liksom Tembo en defensiv spelare som bland annat spelat som mittback. Enligt Mattsson är det bra om spelaren även fungerar som mittfältare. Tipset om Hachilensa har IFK fått från en kontakt i Helsingborgs IF, en klubb som har haft Hachilensa under uppsikt. Det allsvenska laget skall ha avstått att värva spelaren på grund av att deras utlänningskvot är full.
Helsingborgskontakten såg ifjol till att IFK kunde låna Samuel Barlay från Malmö FF.

Letar först i Norden
För tillfället är det mest utomeuropeiska spelare som IFK granskar, vilket har sin förklaring: Det är svårt att få loss spelare från till exempel Skandinavien.
– Vi har hört med alla allsvenska klubbar, säger Mattsson.
– Vi tittar alltid först på nordiska sidan, fortsätter han men tillägger att det är mycket som skall klaffa för att man skall få loss en spelare.
Den aktuella spelaren skall till att börja med själv vara villig att komma till Åland och därtill skall klubben vara villig att släppa honom. Att man som IFK lyckas värva en nordsik spelare som Kennet Knudsen mitt i sommaren hör inte till vanligheterna.

martin.portin@nyan.ax