DELA

IFK hockey avslutade med storseger

DIVISION IV, ÖSTRA
NORRTÄLJE IK II-IFK MARIEHAMN  0-11
ISHOCKEY. IFK Mariehamn stod i dag för en utklassningsseger mot Norrtälje i den avslutande omgången i division IV. Men trots en strålande säsong där IFK slutade på andra plats i serien väntar inget avancemang till högre division.


IFK Mariehamn stod för ytterligare en utklassningsseger i division IV när de i dag slog jumbon Norrtälje IK II med 11-0 i den sista matchen för säsongen. Tvåmålsskyttar i matchen var Marcus Englund, Robin Engman, Adam Lindberg och Andreas Stenberg. Julius Englund, Jim Manselin och Andreas Ekman stod för ett mål vardera.
– Det var en avslagen tillställning och något av en rutinseger för oss, säger IFK:s tränare Mikael Rosbäck.
För efter en säsong med femton segrar på 18 spelade matcher och en målskillnad på 230-18 slutar IFK på andra plats i tabellen efter suveräna HC Liljan som vunnit alla sina matcher. Och från division IV är det bara ettan i serien som har chans till avancemang.
– Det är synd att vi inte går vidare efter en så bra säsong. Men samtidigt som vi har spelat bra har motståndet varit för ojämnt. Klart att det är roligt att vi vinner, men det är tråkigt med så stora siffror, säger Rosbäck.


Fortsätter i Sverige
Hockeyförbundet i Sverige håller just nu på och ändrar om i divisionerna för att serierna ska bli mer jämna. Så efter en provsäsong i Sverige har Rosbäck beslutat att de fortsätter spela på den sidan.
– Resorna har varit mycket lättare åt det hållet och jag tycker att vi har tagit ett steg framåt, nu kan vi föra matcher i 60 minuter, säger han.
Det var alltså IFK:s sista seriematch för säsongen och nu väntar träning mars ut. Eventuellt blir det också några träningsmatcher mot lag från både den finska och svenska sidan.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax