DELA

IFK har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv

IFK Mariehamn har presenterat ytterligare ett nyförvärv. Det senaste grönvita tillskottet är Richard Ebwelle. Det överenskomna spelaravtalet sträcker sig över innevarande säsong.

Richard Ebwelle är en 24-årig anfallare som är skolad i Samuel Eto’os akademi i Barcelona där han spenderade åren 2011–2014.

Ebwelle är kamerunsk medborgare och har sedan 2014 spelat ett sextiotal matcher i olika spanska fotbollsklubbar och också varit en sejour till Senica i högsta ligan i Slovakien. Ebwelle ansluter till IFK från VPS i Veikkausliiga, där han spelade 21 matcher och stod för 5 mål.

– Ebwelle är en snabb, teknisk och bollskicklig spelare som är stark i en-mot-en-situationer och utmanar gärna från kanten och in i boxen. Han är lika stark med båda fötterna och tillför ytterligare alternativ i vårt offensiva spel. Han gjorde fem mål under sin första säsong i Veikkausliiga med VPS och jag tror han har alla möjligheter att göra ännu fler poäng i vårt lag inkommande säsong, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.