DELA

IFK har bildat aktiebolag

FOTBOLL. IFK Mariehamn heter numera IFK Mariehamn Ab. Den nionde november registrerades nämligen klubben som aktiebolag.
Redan tidigare har IFK Mariehamn berättat att de skickat in alla papper för att registrerar sig som aktiebolag. Och nu är det alltså klart.
– Att bilda ett aktiebolag är ett strukturerat sätt att driva IFK och enligt licenskraven är det kutym att göra det, har IFK:s ordförande Mikael Granskog tidigare sagt till Nyan.
Då sa han även att de hoppades på att få in ett kapital på 500.000-1.000.000 euro. Enligt papperna från handelsregistret ligger aktiekapitalet på 2.500 euro med 5000 aktier.
Verksamhetsområdet blir i stort sett samma som innan. Det handlar främst om idrottsverksamhet på tävlingsnivå med talangutveckling och fotbollsskolor. Men även angränsande verksamhet som försäljning och evenemang av olika slag kommer ingå i verksamheten. Det går även att läsa i utdraget ur handelsregistret att IFK kan äga fastigheter och handla med värdepapper.
I bolagsordningen står det att styrelsen ska bestå av minst tre och högst fem ordinarie styrelsemedlemmar och att IFK har rätt att utse en av dessa. Övriga i styrelsen ska väljas av bolagsstämman.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax
n