TIPSLIGAN
HAKA 2
IFK MARIEHAMN 1

FOTBOLL. IFK Mariehamn förlorade måndagens match mot Haka på bortaplan.
IFK Mariehamn utan skadade anfallarna Mikko Paatelainen och Sasha Anttilainen hade förtvivlat svårt att skapa några farligheter mot Haka i måndags.
Man hade ett gyllene läge att gå upp i ledning efter en kvarts spel då Echiabhi Okodugha tagit sig in i straffområdet från höger och skjutit ett inlägg. Tamas Gruborovics nick gick dock tätt utanför stolpen. I anfallet efter var det istället Haka som gjorde matchens första mål. Mikko Innanen vände bort Mika Niskala på mittfältet, satte upp fart och väggspelade snyggt med Toni Lehtinen. Avslutet i bortre hörnet var otagbart för IFK:s målvakt Willis Ochieng.
IFK hade sedan mest bollinnehav, men de vassa chanserna uteblev. I paus var ställningen fortfarande 1–0 till hemmalaget och när Toni Lehtinen föll i straffområdet femton minuter in i andra halvlek dömde domaren straff och Haka utökade ledningen.
Med bara en minut kvar på klockan var det sedan IFK:s tur att tilldömas en straff efter att Tamas Gruborovics knuffats i ryggen. Gruborovics tog själv hand om straffen och satte den. IFK lyckades dock inte göra fler mål och matchen slutade 2–1 till Haka.