DELA

IFK förlänger med Lyyski

FOTBOLL. IFK Mariehamns huvudtränare Pekka Lyyski får fortsatt förtroende från ledningen. Ett nyskrivet avtal förlänger kontraktet med två år.
Det har gått fem år sedan Pekka Lyyski axlade rollen som huvudtränare för IFK Mariehamn. Då spelade ”Grönvitt” i division II och steg som bekant senare till högsta ligan. Nu har ledningen skrivit ett nytt avtal med Lyyski som den här gången sträcker sig två år fram till säsongen 2009.
– Genom förlängningen garanteras en kontinuitet i lagets ledningsfilosofi och samtidigt fastställs också att IFK:s styrelse har fullt förtroende för den operativa ledningen i föreningen. Den kortsiktiga målsättningen nu under hösten är att säkra en plats för IFK även i nästa års Veikkausliiga, säger ordförande Mikael Granskog i ett pressmeddelande.


Avgörande matcher
Om det kortsiktiga målet går att nå, avgörs inom kort. På söndag tar IFK mot FC Viikingit på Wiklöf Holding Arena vilket följs upp med en bortamatch 16 september mot AC Oulu.
– Vi hoppas att de fotbollsintresserade ålänningarna verkligen visar sitt stöd för IFK-spelarna under höstens fem återstående hemmamatcher, de är väl värda det, säger Granskog.
Pekka Lyyski har lett IFK i 67 stycken ligamatcher med 19 vinster som resultat, 20 oavgjorda samt 28 förluster.
– IFK ligger nu på 40:e plats i FM-seriernas maratontabell med 77 poäng, 9 poäng upp till Pekkas moderförening GBK som har 86 poäng.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax