DELA

IFK förlängde med Ibrahim och Sid

IFK Mariehamn, har förlängt spelarkontrakten med två av lagets mittfältare. Det är unga lovande Robin Sid som förlängt avtalet med IFK i ytterligare ett år och bolltrollaren Josef Ibrahim som skrivit på ett tvåårsavtal med grönvitt.
Det sägs i ett färskt pressmeddelande, som fortsätter.
Robin Sid kom till IFK inför årets säsong från farmarlaget Ekenäs IF. Sid fick under året göra Veikkausliigadebut och känna på fotboll på finsk elitnivå. Förhoppningen är att han skall kunna ta ytterligare kliv i sin utveckling under kommande säsong och regelbundet synas i matchspel.
– I Robin ser vi ju en framtida riktigt lovande ligaspelare med potential att kunna gå ännu längre. Han är ju nu också med i ungdomslandslagssammanhang och med ytterligare ett år på Åland och i laget så tror jag att vi kommer se stora kliv i hans elitutveckling. Det skulle inte alls förvåna om Robin på allvar konkurrerar om en startplats på mittfältet när säsongen drar igång nästa år. Han var så nära redan under årets säsong och vi får inte glömma att det var hans första säsong i IFK och att han före det kom från division två-spel med Ekenäs, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.
Josef Ibrahim å sin sida kom till IFK för 1,5 år sedan och fick en komplett försäsong inför årets säsong och såg riktigt het ut inför ligapremiären. Oturligt nog skadade Ibrahim nyckelbenet i premiärmatchen mot VPS och var sedan i matchform först till mitten av sommaren. Under hösten fick publiken på Wiklöf Holding Arena återigen se Ibrahim i spel och IFK räknar med att Ibrahim kommer att fortsätta utvecklas till en ännu mer tongivande ligaspelare under de kommande säsongerna.
– Josef är ju en otroligt oberäknelig spelare som kan göra helt oväntade saker med bollen och dyrka upp försvar och på egen hand förändra matchbilder. Han är stark med att hålla bollen högt i banan och vänta in medspelare. Han är en viktig pusselbit i att bygga ett starkt lag för kommande säsonger där IFK skall kunna vara bollförande. Nu får Josef ytterligare en komplett försäsong med laget och hans utvecklingskurva har varit spikrak sedan han kom till oss bortsett från sin skadeperiod så får han nu hållas frisk så tror jag han kommer att upplevas som ett riktigt stort hot hos samtliga ligalag när nästa års säsong kör igång, fortsätter Mattsson