IFK föll tungt mot TPS

FOTBOLL. IFK Mariehamn hade inte mycket att sätta emot när Åbolaget TPS besökte Eckeröhallen i kväll.
– Vi spelade bättre med tio man på plan än med elva, det sammanfattar matchen kort och koncist, säger tränaren Pekka Lyyski. Bildspel

IFK Mariehamn hade förtvivlat svårt att lyckas med uppspelen i dagens match mot TPS. Redan från början tog spelarna för lång tid på sig och passningarna fastnade allt som oftast på bortalagets fötter.
Trots spelövertaget lyckades TPS inte skapa några riktigt vassa chanser och första halvlek förblev mållös. Andra halvleken fortsatte på samma sätt, med TPS som rullade runt och IFK som fick jaga. När IFK sedan fick mittbacken Fernando de Abreu utvisad i den 59:e minuten kände nog många i publiken att det var spiken i kistan.
IFK gjorde dock bättre ifrån sig med en man mindre på plan, säkert dels för att TPS blev mer passiva efter att äntligen ha fått ett ledningsmål i den 68:e minuten. IFK-målvakten Josh Wicks kom ut ur mål för att möta anstormande Petteri Pennanen, men kapade honom med straff som följd. Toni Kolehmainen gjorde inget misstag och 1-0 var ett faktum.
IFK hade sedan flera chanser mot slutet av matchen, bland annat några frisparkar och hörnor. Något mål blev det dock aldrig och matchen slutade med bortaseger.