DELA

Webb-tv: SJK-IFK 4-0 (höjdpunkter)

FOTBOLL. Sviktande form och ett närmast obefintligt målskytte i ligan den senaste månaden – det var premisserna för IFK Mariehamn inför söndagskvällens tuffa bortamatch mot SJK. Och inte nog med att IFK bara vunnit två av de senaste femton Veikkausligamatcherna, SJK är så nära ett ”bogey team” Grönvitt kan komma då ålänningarna bara mäktat med två poäng på fem matcher över de senaste två säsongerna mot Seinäjokilaget.
Historien talade inte för IFK Mariehamn.
Och inte nutid heller, uppe i södra Österbotten.
När Dever Orgill äntligen fick in en boll i mål, efter fyra raka mållösa IFK-matcher, efter kvarten spelad blev han avvinkad för offside.
SJK skapade visserligen inte särskilt mycket framåt, men var rysligt effektivt när chanserna kom. I den 25:e minuten slog Akseli Pelvas in en hörna från vänster som mittbacken Cedric Gogoua gjorde 1–0 på med en kraftfull nick.
IFK var skottvilligt i första halvlek – Assis, Orgill, Tammilehto – men intentionerna stannade vid just intentioner.
Den bästa chansen fick i stället Brian Span när han rundade Mikhel Aksalu i SJK-målet och sköt, bara för att se Zeljko Savic rädda på mållinjen.
Efter paus fortsatte Grönvitt att jaga en kvittering, och hade en bra period inledningsvis med fina kombinationer offensivt – utan att för den sakens skull komma till några farligheter.
SJK var laget som stod för effektiviteten; och när Pelvas satte 2–0 i den 57:e minuten var det början på det stora åländska raset.
Knappa kvarten senare drog Johannes Laaksonen in 3–0 med ett mäktigt långskott från 25 meter, och i den 75:e matchminuten noterades anfallaren Akseli Pelvas för sitt andra mål i matchen när rullade in 4–0 som också blev slutresultatet.

Men eländet stannade inte där vid IFK som fick se Philip Mantilla (bilden) halta av skadad i den andra halvleken. (om)

Andra halvleks höjdpunkter hittar ni här.