DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>ÅU-DUO Systrarna Isabella och Olivia Mattsson byter IFK Mariehamn mot Åland United och blir ligaspelare 2016.

Åland United värvar systrarna Mattsson

FOTBOLL. I tisdags skrev Nya Åland om IFK Mariehamns succéduo Isabella och Olivia Mattsson.

Nu har tvillingarna skrivit på för Åland United.
I tisdagens Nyan publicerades en stor intervju med IFK Mariehamns talangfulla tvillingar, Isabella och Olivia Mattsson, som vann både finska och svenska division III i år med Pargas IF respektive Grönvitt. Med en total målskörd på 67 fullträffar i seriesammanhang i år har deras framfart väckt intresse från andra klubbar, och deras förre tränare i Pargas – Kari Oivanen – har kallat Mattssons för ”magiska”.

På Nyans fråga om Åland United var en tänkbarhet som ny klubbadress svarade 16-åringarna:

– Självklart har vi tänkt på Åland United, och vi har ju känt till laget länge, även om man inte vågat ha så stora mål tidigare, sa Olivia.

– Men visst är ÅU ett alternativ, fyllde Isabella i.

Och visst är Åland United ett alternativ för tvillingarna Mattsson. Från och med nästa säsong är det till och med ett faktum att de spelar för ligalaget som vann FM-guld för två år sedan. Det ettåriga kontraktet undertecknades under torsdagen.

– ÅU kändes som ett bra alternativ och nånting jag har velat testa på. Jag tycker att tidpunkten är den rätta. ”Vi kör”, tänkte jag och Olivia, säger Isabella Mattsson.

Olivia Mattsson:

– Åland United känns som ett steg i rätt riktning i min karriär. Det känns mycket bra och spännande.

Läs mer i fredagens Nyan