DELA
Foto: Jonas EdsvikTUFFT Diego Assis och hans IFK har kryssat två gånger och förlorat fyra på sina sex ligamatcher mot SJK. I kväll har Grönvitt chansen att ta sin första skalp i Seinäjoki.

”Inte Barcelona vi möter”

FOTBOLL. IFK Mariehamn befinner sig på en fem dygn lång bortaturné.

Första stopp: mardrömsmotståndet SJK i kväll.

– Vi har goda möjligheter att störa dem, säger IFK-tränaren Peter Lundberg.
Inom loppet av tre dygn möter IFK Mariehamn SJK (torsdag) och PS Kemi (söndag) på bortaplan.

Därför väljer laget att åka vidare mot Lappland dagen efter kvällens match i Seinäjoki – i stället för att åka hem till Åland mellan matcherna. Det innebär tre nätter på hotell och två på nattåg för de grönvita.

– Vi är borta länge, men sportsligt ger det här upplägget oss bäst chanser. Det hade blivit tungt att åka emellan, säger Peter Lundberg.

I kväll väntar de regerande mästarna SJK för IFK. En mardrömsmotståndare för Grönvitt sedan den storsatsande nykomlingen blev ligamässig 2014: IFK har noll poäng och 0–10 i målskillnad på tre matcher i Seinäjoki.

– En av de absolut svåraste matcherna i ligan, men vi har goda chanser. Visst, vi har förlorat klart tidigare, men det finns ingenting som säger att vi inte ska ha bra möjligheter att störa dem den här gången.

Hur då?

– SJK är bra organiserade defensivt utan stora svagheter. De är skickliga på att kontra, så det blir viktigt för oss att hantera våra defensiva omställningar på ett bra sätt. Vi har fått bra energi från vinsten mot RoPS i lördags och alla spelare vet att vi har en chans om vi gör det bra. Det är trots allt SJK vi möter, inte Barcelona.

Läs mer i torsdagens Nyan