DELA

IFK-dam testas mot finländskt motstånd

FOTBOLL. IFK Mariehamns damlag möter i helgen KaaPo i en träningsmatch på bortaplan. IFK ser matchen som en möjlighet att testa hur man står sig mot finländskt motstånd.
– Självklart ska man inte dra för stora växlar på en match men en liten fingervisning kanske kan fås, skriver laget på sin hemsida
KaaPo var i fjol ett mittenlag i finländska division I. IFK tror därför att KaaPo är ett nummer större än Mariehamnslaget som steg från Upplandsserien division IV till III förra året. Men man vågar sticka ut hakan och tro på framgång mot finskorna.
– IFK:s damer snittar fyra pass per vecka plus träningsmatcher och en stor del av truppen tränar också på Ålands lyceums skolträningar, så fysiskt förberedda är vi helt klart. Vi är också lite stolta över att ”bara” förlorat mot Åland United med 0–4 medan ÅU i helgen körde över ligalaget FC Sport med 7–0. Vi ska inte dra stora växlar av det – men fysiskt orkade vi springa och jobba i 90 minuter till och med mot finländska mästarna. Det kommer att bli jobbigt att möta oss, skriver laget på sin hemsida. (ml)