DELA

IFK-bowling behåller platsen i division I

BOWLING. IFK Mariehamn klarade sig kvar i division I. Det står klart efter att laget vann åtta matcher av tio under helgen och därmed slutade tvåa i kvalserien.
– Vi spelade exceptionellt bra under söndagen, säger Oskar Mattsson.
IFK Mariehamn låg trea i tabellen inför helgens två avslutande omgångar. Laget var tvungna att kliva upp en placering för att behålla platsen i division I. Under första dagens spel vann IFK fyra matcher och förlorade en. Förlusten kom mot ET från Kotka.
Laget tog in på Patteri II från Helsingfors som ledde tabellen men tappade mark till tvåan ET.
– Vi spelade bra men förlorade fel match, säger IFK:s Oskar Mattsson.
Under söndagens spel blev det återigen fyra segrar och en förlust. Det räckte till att behålla platsen i division I. ET vann alla sina matcher men Patteri II förlorade alla fem matcher och IFK gick därmed om Helsingforslaget.
– Patteri hade total lagkollaps under andra dagen. Det var mycket oväntat, säger Mattsson.
IFK spel under söndagen var det bästa laget presterat under säsongen.
– Alla spelade riktigt bra. För mig stämde också mycket bra, säger Mattsson som hade bästa snittet av alla under söndagen. Mats Rosberg, Boris Bergman, Katarina Sundberg och Helene Fischbach var de andra som representerade IFK under helgen.
Vad säger du om säsongen?
– Den har väl varit helt okej, vi har haft lite oflyt men slutar nog på den platsen som vi ska vara. Men så klart skulle det vara kul att vara med i topp sex, säger Mattsson.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax