DELA

IFFK söker nya krafter

FOTBOLL. Bengt-Ove Mörn kliver av som ordförande för IFFK:s herrsektion efter många år. Problemet är att ingen vill ta över.
IF Finströmskamraternas herrlagssektions styrelse är på väg att upplösas. Ordförande Bengt-Ove Mörn kliver av.
– Efter många år är det läge, det är inget annat som ligger bakom. Det är dags för någon annan att fortsätta helt enkelt, säger han.
Det är där problem har uppstått. Trots att man frågat runt är det ingen som visat intresse för att ta över klubban, varken i den befintliga sektionen eller utanför.
– Ingen i styrelsen har anmält intresse, alla i A-lagssektionen har suttit med ganska länge. Det behöver nog komma nytt blod utifrån och det har faktiskt visat sig vara ett problem, säger Mörn.

Framskjuten planering
Förslaget är nu att istället bilda en arbetsgrupp.
– Kan man bilda en med några personer blir det inte alls lika betungande. Men folk är kanske lite rädda för att ta ansvar, särskilt om det sker i princip helt på ideell basis. Men det är inget heltidsarbete det här, är man några om det blir det inga problem alls.
Har ni diskuterat samarbete med andra klubbar, till exempel Hammarlands IK?
– Nej, i första hand är det det här vi jobbar med nu. Vi har inte kommit längre utan behöver få en grupp klar innan vi kan planera mer inför nästa år gällande tränare, spelare och eventuella samarbeten.

Snabb lösning
Bengt-Ove Mörn kliver ur sektionen helt nästa år och finns därmed inte tillgänglig som en del av arbetsgruppen.
– Men jag har sagt att jag kan vara med och hjälpa till med sponsorbiten som ju ligger utanför själva A-lagsorganisationen.
Han hoppas på en snabb lösning och att folk som tidigare arbetat i kulisserna vågar ta ett kliv uppåt.
– Jag tror att det ordnar sig, säger Mörn.
IFFK sjönk ned till division III för några veckor sedan.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax