DELA

IFFK jagar sin andra seger

FOTBOLL. IFFK går mot sin åttonde match i division II när de torsdag eftermiddag spelar i Nådendal.
– Det blir som vanligt jättetufft, säger tränaren Thomas Nordström.
Sju omgångar är avklarade i årets upplaga av riksseriens division II. IF Finströmskamraterna är placerade tia bland fjorton lag efter en vinst och fyra oavgjorda matcher. För motståndet i morgon eftermiddag står Nådendalslaget VG62 som mäktat med tre segrar och en oavgjord vilket lägger dem på en sjätteplats i tabellen.
IFFK-tränaren Thomas ”Töppe” Nordström är optimistisk.
– Chanserna är goda, men det blir som vanligt jättetufft och ingenting är gratis i vanlig ordning, säger han.
Trots att matchen är mitt i veckan, har han full trupp med sig bortsett från långtidsskadade Christoffer Perjus, som dock börjat träna igen, och Linus Blomster. Dessutom drar både Linus Grunér och Richard Nordas med småskador som gör dem osäkra för spel.
– Problemet är att om det är 20 grader här hemma, är det 30 grader i Åbo, rena Medelhavsvädret. Men det vet vi ju om, säger Nordström.

Annan nivå
Med drygt en fjärdedel av de totalt 26 omgångarna spelade i tvåan, är IFFK nu något klokare.
– Det är som vi hade förväntat oss, det blir tufft i varje match och samtliga omgångar är på en helt annan nivå än division III-tempot.
Töppe Nordström tror dock att laget ännu har framgångar att vänta.
– Förhoppningsvis blir vi ännu bättre. Våra studerande utomlands har börjat hitta hem och vi kan ta upp vår nivå på träningarna. Kan vi visa det på matcherna också är det bra.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax